Следвайте Гласове в ТелеграмФактът, че продължава преговорният процес, е добър знак.

...
Следвайте Гласове в ТелеграмФактът, че продължава преговорният процес, е добър знак.
Коментари Харесай

Асен Василев: Умерен оптимист съм за правителство. Ябълката на раздора са кадрите в регулаторите и службите

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Фактът, че продължава преговорният развой, е добър знак. Аз съм сдържан оптимист. Това сподели в предаването " 120 минути " по БТВ министърът на финансите в оставка Асен Василев в отговор на въпрос оптимист ли е, че при договарянията сред ГЕРБ – Съюз на демократичните сили и " Продължаваме промяната - Демократична България " ще бъде излъчено държавно управление.

По думите му най-голямата борба е за прозрачността в регулаторите и институциите. 

„ Ако някъде има ябълка на раздора, тя е обвързвана с процеса на сортиране на хората в регулаторите, ръководителите на службите и всичко да се случва по транспарантен метод. Всичко друго са дребни придвижвания по терена “, уточни финансовият министър в оставка.

Основният фокус в тези договаряния беше да се изготви документ, който ясно да очертае по какъв начин продължаваме в идващите девет месеца и до края на мандата, съобщи Василев.

Той уточни, че от Народното събрание зависи дали ще е министър на финансите в вероятно държавно управление с министър председател Мария Габриел: " Преговарящите могат да създадат предложение, само че в последна сметка решението ще бъде взето в Народното събрание ".

В отговор на въпрос финансовият министър в оставка означи, че е решение на Мария Габриел дали ще той ще е министър в екипа ѝ: " Има вскякави разновидности. Г-жа Габриел има правото да впише министрите, които преценя, в досието, с която ще отиде при президента ".

Гледам на себе си като на човек, който си прави работата. В момента главната ни цел е да вкараме България в евроозната и работим изкллючително интензивно за това, уточни Асен Василев.

При образуването на кабинета " Денков " имаше доста ясна законодателна и държавна стратегия. Трябва да бъдат образувани новите управления на регулаторите, това да не става на мрачно. Трябва да се заложи държавна и законодателна стратегия за идващите девет месеца. Това е един много комплициран и упорит развой. Това значи смяна на институцииите в България, означи министърът на финансите в оставка.

Инфо: бТВ

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР